5 начина с които усвояването на терасата ви ще подобри дома ви

Качеството на живот със сигурност не е фиксиран показател, то може да бъде променяно в зависимост от вашите предпочитания и нужди. Усвояването на терасите ви е един от начините да увеличите тази стойността на жилището си. Нашите домове са места, които трябва да бъдат внимателно обмислени, защото те са местата, където трябва да се чувстваме сигурно и комфортно.

Много хора живеят в стари панелни жилища, които днес се нуждаят от обновяване, а в най-лошия случай – от по-сериозен ремонт. И тези промени се правят по няколко причини: както за подобряване на собственото качество на жилището, така и за увеличаване на стойността на недвижимия имот. Ако апартаментите в панелните къщи се подредят, оформлението им леко се промени и се създаде допълнително пространство под формата на остъклени балкони, тогава апартаментите могат успешно да се отдават под наем в AirBNB или на местния пазар за наеми, за да се спечелят допълнителни пари например. Но сега нека видим как практичното усвояване на тераси ще подобри живота ви.

Зелен оазис

Един приятен растителен оазис е нещо, което прави престоя ви в града по-здравословен, по-позитивен и ви дава допълнителна енергия. Растенията произвеждат кислород и пречистват въздуха, както и предлагат приятна за окото и практична употреба в кулинарията. Стъклото на балкона може да се отдръпне или да се затвори отпред според нуждите на обитателите. Покритията, изработени специално за балкони, помагат за предпазване от прекомерна слънчева светлина. Правилото усвояване на тераси ще превърне дома ви в истински оазис.

Зона за почивка

На усвоената  тераса можете да създадете уютен кът за отдих, където да четете книги, да подремнете, да наблюдавате хората и птиците навън и много други. В зависимост от големината на терасата можете да поставите диван и масичка за кафе, няколко рафта и – защо не – малък хладилник, където да си вземете хладка бира или коктейл в горещия летен ден. При използване на допълнителен отоплителен уред зоната за почивка може да се използва и през цялата година. В този случай правилното усвояване на терасите ви ще подобрят значително функционалността на дома ви.

Зона за игра

Остъкленият балкон е добра и безопасна среда, в която децата ви могат да играят, а домашните любимци да си почиват на слънце. Това е точно като да сте навън. Стъклата могат да се оставят и частично отворени, за да влиза свеж въздух. Усвоената тераса ще увеличи ефективното полезно пространство на дома ви.

Допълнително място за съхранение

Усвоените тераси също така добавят допълнително пространство към вашето домакинство. Можете да съхранявате всички видове стоки: буркани със сладко или гъби, картофи и всякакви зеленчуци. Освен това можете да съхранявате и други сезонни продукти, които в момента не използвате. Например ски, велосипеди, инструменти, къмпинг оборудване и др.

Красотата произвежда красота

Едиа естетическо оформена и добре усвоена тераса затопля душата. Проектирайте го в съответствие с интериора на вашия апартамент или къща. Преглеждайте родни и чуждестранни списания за интериорен дизайн, сърфирайте в интернет, вдъхновявайте се от идеите на приятели и познати. Красивата среда създава красиви мисли.