4 съвета как да получите добри вноски за кредит

Поддържайте дълга си на ниско ниво и го изплащайте редовно

За да получите добър кредит, трябва да поддържате дълговете си на ниско ниво и да ги изплащате редовно. Ако поддържате дълга си нисък, ще правите вноски, които са по-ниски от общия размер на кредита. Това ще зарадва кредитора, защото е по-малко вероятно да ви се обади, за да събере цялата сума. Като изплащате дълга си, намалявате размера на дължимите лихви. По този начин изплащането на дълга е чудесен начин да спестите пари. Освен това, ако поддържате дълга си нисък и го изплащате редовно, можете да получите одобрение за по-добри условия. Това означава, че ще имате по-ниски лихвени проценти и ще можете да заемете повече пари.

Никога не пропускайте плащане

Пропускайки плащания, можете да съсипете добрия си кредит. Дори ако имате нисколихвен заем, пропускането на плащане може да доведе до събиране на вземания по сметката ви. Това не само ще навреди на кредита ви, но и ще затрудни получаването на заеми в бъдеще. Ако заемодателят види, че имате история на пропуснати плащания, той ще бъде предпазлив да ви отпусне заем. За да избегнете това, е важно никога да не пропускате плащания. Това е нещо, което е лесно да се забрави, но никога не трябва да го правите. Това, което трябва да направите, е да се уверите, че извършвате плащанията веднага щом станат дължими. Ако чакате да платите даден дълг, докато плащането закъснее, в крайна сметка ще съсипете добрия си кредит.

Никога не прехвърляйте дълговете си към друга банка

Една от най-големите причини, поради които хората имат проблеми с получаването на добър кредит, е, че прехвърлят дълговете си в друга банка. Това е често срещано нещо, което много хора правят, за да се измъкнат от дълговете. Важно е обаче никога да не прехвърляте дълговете си към друга банка. Ако го направите, тази практика ще навреди на добрия ви кредит, защото ще увеличи времето, което ще ви е необходимо, за да изплатите дълга си. Може да ви отнеме повече време да го изплатите, защото сега имате нов дълг в допълнение към предишния.

Поискайте увеличение на кредита, когато можете да го получите

Най-лошото нещо, което можете да направите, ако искате да получите добър кредит, е да кандидатствате за заем с нисък лимит. Те най-вероятно ще бъдат отхвърлени и ще навредят на добрия ви кредит. Единственият момент, в който трябва да кандидатствате за кредит с нисък лимит, е когато можете да получите увеличение. Това означава, че настоящият лимит на кредита ви е твърде нисък. Можете да използвате тази стратегия, за да получите увеличение. Важно е обаче да го направите, когато можете да получите увеличението. Не искате да кандидатствате за увеличение, когато се опитвате да получите добър кредит и имате нисък лимит. Това, което трябва да направите, е да кандидатствате за увеличение, когато имате висок кредитен рейтинг. По този начин ще увеличите шансовете си да получите одобрение.

Източник: https://zalojni-kashti.com/