Хитрини за малка баня

Днес малките бани не са рядкост и за да бъде интериорът на банята възможно най-удобен, е необходимо да се прибегне до различни трикове. В тази статия ще намерите най-полезните лайфхакове за малка баня, които улесняват живота.

 

Сушилня-трансформатор

Въжетата за пране над банята не са естетически приятни и изискват пробиване на дупки в стените. За да се реши този проблем, е подходяща сгъваема сушилня, която не заема много място при сгъване. Има както монтиран на стена модел, така и самостоятелно стоящ – той се монтира директно.

 

Тръби на парапета

Ако в банята ви няма достатъчно място за рафтове, парапет за стена е добър начин да съхранявате продуктите си за грижа. Това е удобно и необичайно. Вместо специален парапет можете да използвате напречната греда, на която е окачена завесата за душ – по този начин пространството ще се използва максимално.

 

Малката пералня

Дори в малка баня можете да намерите място за уреди, ако ги скриете под мивката или плота. Височината на пералната машина под мивката не трябва да надвишава 60 см. Капацитетът на такъв уред е само 3,5 кг бельо.

 

Четки за зъби

Чашките за четки за зъби са среда за размножаване на бактерии. Има много специални инструменти за съхранение на четки на стената: можете да закупите органайзер с вендузи, рафт или куки – изборът е огромен.

 

Органайзер за играчки

Удобната мрежеста чанта е чудесен изход за онези, които са уморени да събират играчки, след като изкъпят бебето си в цялата баня и ги изсушат. Органайзерът може лесно да се фиксира към стената с помощта на вендузи. В онлайн магазина можете да изберете продукт за всеки вкус, или да го шиете сами.

 

Алтернатива на завесата

Лайфхак, който трябва да използвате, когато правите ремонт в малка баня, е да инсталирате стъклена преграда. Предимствата са очевидни: за разлика от завесата, преградата ще изглежда по-скъпа, по-лека, няма да се придържа към тялото и ще позволи на влагата да премине през нея.

Източник: granitogress.com