Удобни анцузи – практични за нашето ежедневие

Мъжки анцузи
Спортните костюми отдавна излязоха от спортните зали на улицата и са желани в гардероба на мъже и жени. Те са удобни, практични и подходящи за различни поводи – спорт, разходка, почивка, обиколка на магазините.

Години назад спортните костюми са се считали за дреха, с която може само да се спортува или да се ходи на разходка из природата. В магазините са се предлагали само модели, които по нищо не са се отличавали и са далече от комфорта. Сега ситуацията е изцяло променена – предлагат се удобни анцузи, качествени и красиви едновременно. Всеки има възможност да си избере анцуг подходящ за сезона, както цвят и модел, и да го носи с настроение, да се занимава с любимия спорт, при това да изглежда модно и стилно.

Производителите се стараят да предложат спортни костюми, с които всеки да се чувства отлично във всяко време на годината. Именно за това са създадени колекции за лято и зима.

Добре конструираните модели са удобни и адаптирани към уличната мода. Обръща се особено внимание на функционалния модел. Съвременният мъж с удоволствие възприема тесните модели, които наподобяват тези на мотоциклистите, но свободния силует в уличен стил на летни и зимни удобни анцузи си запазва популярността. Те изглеждат изискано, благодарение на използваните за направата им материали и добре подбраните аксесоари.

За направата на спортните костюми се използват естествени и синтетични тъкани. Основно изискване към материята е да осигурява добър въздухообмен, трайност и комфорт. Най-често това са синтетични тъкани (полиестер, ликра), трикотаж, велур, мохер. Превърхениците на естествените тъкани предпочитата спортни костюми от памук и лен, които не се отличават с практичност, но не предизвикат неприятно усещане.  За елегантността на тези удобни анцузи добренася и цвета им. Най-търсени винаги са били класическите цветове – черно и бяло, и техните съчетания.  С успех се ползват тези в сиво, както и ярките цветове – син, червен, розов, лилав, шоколадов, светло зелен.

Удобните анцузи са предназначени преди всичко за занимания с различни видове спорт. Различават се по своето предназначение – за активни упражнения, йога, фитнес, тенис и други видове спорт. В развитието си спортните костюми имат своята тенденция. Функционални и удобни, те предлагат много варианти.