Солна стая – ползи

Солна стая - ползи

Чували сте определението за солта, че е „бялото злато“. Безспорни са ползите й, на които още бабите ни учеха.

Ето някои от тях:

Помага при респириторни проблеми, настинки и вируси

Солните частици са известни с техните антибактериални и противовъзпалителни свойства. Изчистват лигавицата, подсушават я и помагат при затруднения с дишането. Втечняват секрета и изкарват т.нар. „задна хрема“.

Пушачите също ще имат полза от пречистващия ефект на солната стая, защото ще направят добра профилактика на дихателните пътища и ще ги изчистят.

Облекчават се алергичните състояния и астмата

Солните частици отварят дихателните пътища и имат отбъбващо за лигавицата действие благодарение на това, че солта абсорбира течностите, и тушира дразнителите попаднали в дихателната система.

Кожата ви ще стане по-гладка и чиста

Престоят в солна стая регулира нивата на pH на кожата. Помага при акне, действа като пилинг за кожата и предотвратява възпаленията. В някои солни стаи вече предлагат йога за лице и така може да съчетаете упражненията с лекия пилинг ефект премахващ мъртвите клетки, унищожаваш бактериите и намаляващ възпаленията, докато масажирате лицето в приятна компания с водещ – инструктор по фейс йога.

Ще успокоите нервната ви система и ще свалите стреса

Ако страдате от хронична умора или просто имате нужда да си починете по време на работа или след дълъг ден, знайте че солните стаи влияят добре и на психичното ни здраве. Тиха музика, книга, бяла обстановка – чиста и различна от всичко около нас ще избистри ума ни и дори ще повлияе добре на главоболието, напреженията и недоспиването с успокояващото си въздействие.

* Повишава защитните сили на организма ни

Редовното вдишване на солните частици подсилва и подкрепя имунитета ни, защото солта неутрализира свободните радикали, което води до по-дълъг живот на клетките и по-силна имунна система. Вдишването на чист въздух засилва съпротивителните сили на организма ни и се чувстваме като след разходка в борова гора.

Солта излъчва също отрицателни йони, които се откриват само в най-чистите места сред природата и неутрализират положителните, които натрупване от използването на електронни устройства.

Дали ще я посетите сами или с дете – изборът е ваш, но за всеки от семейството ще има полза. Не чакайте да се разболеете и тогава да се сетите за инхалация! По-добре да се грижим редовно и превантивно за здравето си, отколкото да се лекуваме.