Полезни съвети за бебетата, които помагат на новите майки да преживеят първите няколко месеца

Всяка нова майка се нуждае от тези задължителни бебешки принадлежности за първата година.

Второто ни дете трябва да се роди само след няколко месеца, но все още има толкова много неща, които трябва да направя, за да се подготвя за големия ден.

Разбира се, запасихме се с неща от първа необходимост като памперси и кърпички, което стана 10 пъти по-лесно благодарение на онлайн магазин, нашия любим ресурс и метод за доставка. Можете да проверите цените на памперсите тук или да посетите най- близкия до вас магазин и да ги сравните.

Но това ми напомни за първите ми дни като нова майка и за десетките бебешки продукти, които имахме под ръка в подготовка за появата на първото ни дете. Някои от тези продукти бяха спасителни и задължителни бебешки стоки, особено за оцеляване през първите няколко месеца като нова майка.

Тези основни бебешки продукти помогнаха на нова майка като мен да преживее първите няколко месеца с ново бебе в къщата. Но аз не говоря за очевидните неща от първа необходимост за бебетата като креватче, пелени или шишета… Имам предвид някои по-специфични детайли, които стават ясни едва след като сте родили първото си дете.

А аз разбрах кои са тези необходими неща за бебето едва след много опити и грешки, когато или бях в затруднено положение и трябваше да реша даден проблем, или осъзнах колко по-лесен е животът ми с тях! Така че днес споделям няколко бебешки артикула, които препоръчвам на всяка нова майка да има под ръка, когато бебето се появи – а ако нямате, не забравяйте да ги добавите в контролния списък на бебешката си регистрация!

Ето пет бебешки продукта, които направиха първите няколко месеца на майчинството малко по-лесни:

1. Суитшърти или ризи със закопчалки отстрани

Тези ризи със странично закопчаване, известни още като ризи в стил “кимоно”, са бебешки дрехи, от които осъзнах, че имам нужда едва след като започнах да обличам новороденото си бебе. Тъй като новородените са толкова деликатни и нямат никакъв контрол върху главата или врата, ще искате да ограничите броя на случаите, в които трябва да издърпвате суитшърт върху главата им. Вярвайте в мен. Всяка опитна майка ще ви каже колко по-лесно е да облечеш бебето в някое от тези спускащи се настрани суитчъри, без значение колко сладка е дрешката. Имах щастието да получа няколко от тях като подарък, но ако сте нова майка и търсите нещо, което да включите в регистъра си, това трябва да е на първо място в списъка ви. Имайте предвид, че много болници ще ги използват в началото, така че би трябвало да можете да получите няколко и оттам!

2. Спринцовка за крушка

Когато пристигнете в болницата, ще ви дадат няколко основни предмета, които ще ви помогнат да се грижите за бебето си, докато сте там. В пакета са включени пелени, кърпички, крем и спринцовка за БУЛБА. За бебетата този удобен малък инструмент за нос е буквално спасител. След раждането при повечето новородени се образува слуз в носните пътища и устата. Дори и след като ги нахраните, загребете и сложите да легнат, те все още могат да имат допълнителни течности в проходите си и да се нуждаят от помощ. За да разчистите пътя, ще ви е необходима спринцовката с колбичка. Уверете се, че имате няколко под ръка, за да можете бързо да помогнете на бебето. А ако не разполагате с такава, можете да се сдобиете със стандартна болнична спринцовка тук!

3. Използвайте овлажнител

Тъй като е почти сигурно, че бебето ви ще получи запушен нос или ще се задръсти в някакъв момент, всяка нова майка трябва да има под ръка овлажнител… особено по време на ужасния сезон на настинките. През последните две години използвах широко овлажнителите за хладка и топла мъгла. Когато у дома има малки деца, хладният е по-безопасен, но през студения сезон са необходими овлажнители с топла мъгла. Това е един от тях, който притежавам и съм използвал през всички сезони.

4. Звукова система

Никога не съм се замисляла да добавя звукова машина към списъка си със задължителни неща, но се радвам, че ми беше предложена. Обичам обикновената машина на Graco (в момента е разпродадена), която възпроизвежда естествени звуци като нежните океански вълни или свистенето, което новороденото чува в продължение на месеци в утробата – а това е ОГРОМНА помощ за приспиване на бебето с помощта на 5-те правила за сън!

Звуковата машина улеснява отстраняването на малките шумове, които могат да държат детето ви будно през нощта. Тя и до днес приспива моето малко дете! Тази в Amazon е добро съвпадение с марката Graco и дори има нощна светлина, която ви помага да се ориентирате в тъмното.

5. Бебешка кошара

Всяка млада майка трябва да има спален комплект за игра, в който да държи бебето си. Тези неща са УЖАСНИ за подремване, спане по време на пътуване, нощно спане или просто за игра! Те не само служат като евтино детско креватче (ако вече нямате такова), но са и идеалното, безопасно място, където да оставите бебето, когато трябва да се откъснете за момент, например за да приготвите храна, да отидете до тоалетната или просто да си починете. Тъй като кошарата е преносима, можете да я вземете със себе си, където и да отидете. Не забравяйте да включите една от тези играчки в регистъра си за бебета!