Отпушване на тоалетна с подръчни средства

Найлоново фолио

Този метод е малко по-отчаян и препоръчвам да използвате сапун и вода или сода за хляб и оцет, вместо да опитвате този метод.

Въпреки това, когато трябва да пуснете водата в тоалетната, дори и рисковите мерки си заслужават да се опитат. Ако всичко, което имате под ръка, е фолио, можете да го използвате и като импровизиран плунжер. Ето как:

Покрийте напълно тоалетната чиния с фолио. Може да са ви необходими няколко слоя, за да сте сигурни, че е закрепено плътно по ръба на тоалетната чиния.

След като найлоновото фолио се закрепи, пуснете водата в тоалетната. Докато тоалетната чиния се опитва да пусне водата, въздушното налягане се увеличава срещу пластмасовото фолио и то се разширява навън. След като налягането се увеличи, можете да натиснете с двете си ръце, за да изтласкате налягането надолу и да се надявате да избутате запушването.

Не натискайте прекалено бързо или прекалено силно, тъй като не искате да пробиете пластмасата. Уверете се обаче, че използвате постоянна сила при натискането.

Ако искате да отпушите тоалетната с помощта на моп, уверете се, че краят му е закрепен и защитен с найлонова торбичка или фолио.

Моп

Друго решение за отчаян момент е да покриете мопа с найлоново фолио или найлонова торбичка. Ако искате отново да използвате мопа си за почистване, препоръчвам да използвате няколко слоя пластмаса и да проверите внимателно за дупки.

Закрепете пластмасата с тиксо или ластик. Покрийте колкото е възможно по-високо дръжката на мопа.

След като сте защитили мопа си, можете да го използвате като импровизиран плунжер. Просто го поставете в отвора на тоалетната чиния и го потопете с движение нагоре-надолу.

Както и при използването на плунжер, имайте предвид, че не искате да сте прекалено агресивни в движенията си. Използвайте сила, но не потапяйте твърде бързо, тъй като това ще доведе до пръски и разливи.

След като сте почистили тоалетната, изхвърлете пластмасата, която е покривала мопа. Може също така да искате да почистите мопа, за да се уверите, че не сте изпръскали дръжката, преди да го използвате за почистване на подовете си.

Някои продукти съдържат агресивни химикали и корозивни елементи и много професионалисти, включително тези от Шалом ВиК биха ви казали, че те не трябва да се използват често.

Не го правете: Препарат за почистване на канали

И още една забележка, докато решавате как да поправите тоалетна, която не пуска вода. В много магазини се продават продукти, като например препарати за почистване на канали, които рекламират способността си да отпушват тоалетната. Не препоръчвам обаче да използвате тези продукти често.

Макар че почистващият препарат за канализация може да бъде полезен за периодично превантивно почистване, той не трябва да се използва често. Почистващите препарати за канализация се произвеждат с корозивни материали.

Прекалено голямото количество почистващ препарат може да увреди тръбите, да предизвика течове и повреди, които дори могат да доведат до необходимост от смяна на тоалетната.

Освен това, в зависимост от причината за запушването, тези почистващи препарати за отводняване може да не са ефективни при действителното разбиване на запушването и изчистване на тръбите. Много по-добра идея е да използвате плунжер или някой от методите, споменати по-горе, за да накарате тоалетната си да промие отново.

Дори хартиени предмети могат да заседнат и да причинят запушване. Изхвърляйте тоалетна хартия само в тоалетната.

Превенция на запушени тоалетни

Статията за това как да отпушим тоалетната няма да е пълна, ако не ви дам и няколко съвета, които да предпазят тоалетната ви от запушване. Ето някои начини да не запушвате тоалетната си.

  • Не използвайте твърде много тоалетна хартия. Много хора използват много повече тоалетна хартия, отколкото е необходимо. Въпреки че е важно да поддържате чистота, ще имате по-малко дрехи, ако използвате по-малко тоалетна хартия. Контролирането на употребата на хартия също ще ви спести пари в дългосрочен план!
  • Не хвърляйте тампони или тампони в тоалетната. Дори женските хигиенни продукти, обозначени като органични или натурални, са твърде дебели, за да бъдат изплакнати. Изхвърляйте ги в боклука, а не в тоалетната чиния.
  • Не хвърляйте дебела хартия в тоалетната. Ако някога ви се е случвало да нямате тоалетна хартия и да се наложи да прибегнете до хартиени кърпи, салфетки или мокри кърпички, просто имайте предвид, че тези продукти също трябва да се изхвърлят в боклука, тъй като са твърде дебели, за да се разтворят правилно във водата.
  • Не купувайте най-дебелата тоалетна хартия, ако тоалетната ви се запушва лесно. Има много тънки варианти, които ще се промиват по-лесно.
  • Не се страхувайте да пуснете водата два пъти. Ако се чувствате зле или се притеснявате, че тоалетната няма да промие, можете да промиете по средата на употребата. По този начин няма да изпращате толкова много тоалетна хартия наведнъж по тръбите и е по-малко вероятно да се стигне до запушване.
  • Не хвърляйте чужди предмети в тоалетната. Това изглежда очевидно, но чуждите предмети обикновено попадат в тоалетната по погрешка. Въпреки това, наблюдавайте децата в банята и се уверете, че нямате нищо в джобовете, което може да падне вътре.

Тези методи за отпушване на тоалетна би трябвало да са подходящи за често срещани запушвания. Ако все още имате проблеми със запушена тоалетна или тоалетната ви се запушва постоянно, може би е време да се обадите на водопроводчиците на Шалом ВиК. Тези съвети няма да свършат работа, ако запушването на тоалетната се дължи на основен водопроводен проблем, но би трябвало да работят чудесно за повечето запушвания!

Надявам се, че това ръководство за отпушване на тоалетна е било полезно.