Предимства и особености на вертикалните щори

Вертикалните щори са отличен избор за оформяне на прозореца без загуба на уюта и комфорта. Този вид изделия стават все по-предпочитани по редица причини, които ги различават от другите варианти на светлозащитни изделия. Една от тези причини е тази, че благодарение на голямото разнообразие на дизайн и материали вие може да си ги осигурите за всяко помещение и за всяка цел.

Най-популярните и най-търсените сред клиентите са именно вертикалните щори, получили наименованието си заради вертикалното разположение на ламелите. Големият избор от цветове и материал позволява да се създаде изискан и уникален интериор. Като предимства и особености можем да посочим следните:

  • те са подходящи за защита на помещението от слънчевата светлина, защото имат удобна система за регулиране разположението на ламелите;
  • лесно управление и много мобилни;
  • могат да се използват не само за големи прозорци, но и за такива с нестандартни размери;
  • могат да се ползват за различни цели.

Важна особеност е и големият избор на материали за производството им. Използва се пластмаса, алуминий, дърво и различни видове тъкани. Има специална технология, която позволява по време на производството им да се съчитаят няколко материала, което ги прави още по-интересни и необикновени. Голямото разнообразие от  цветови решения дава възможност да се създаде единство от нюанси. Има и предложения на вертикални щори, които в затворено положение представляват някаква рисунка или пейзаж.

Големият избор позволява да се използват за оформяне на прозорците във всяко помещение, независимо от предназначението му – кухня, гостна, офис, вила. Многообразието от материали и цветове дава възможност да се направи избор за оформяне на определен декор или да се допълни съществуващ вече интериор. За офиса вие може да направите поръчка за вертикални щори с логото на фирмата.

В интернет имате възможност да разгледате каталозите на различни фирми. В тях приятно ще се удивите на богатия асортимент на представените вертикални щори от пластмаса и различни тълани. Освен това много фирми предлагат и изработка по ваша поръчка. Това е възможност да се снабдите с желания размер, материал и разцветка, за да постигнете точно вашия декор, да оформите желания интериор и да се радвате на уюта и комфорта у дома.