Особена важност – смяна на щрангове

Голяма част от жителите на стари кооперации съзнават необходимостта от смяна на щрангове, но не са наясно от къде и как да започнат. Решението е много лесно – на общо събрание на собственици на апартаменти в сградата вземете решение за този ремонт и нататък всичко е ясно и лесно.

Тази смяна на хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж трябва да се повери на добри професионалисти, за да имате нужния резултата. Най-напред се уговорете за вида на материалите, които ще използвате. В този случай е най-добре да се доверите на специалистите от фирмата, които ще направят пълен списък на всичко необходимо. Ще ви посъветват и за вида тръби, подходящ за всака инсталация.

Най-широко приложение намират тръбите от полипропилен, защото имат редица предимства. Най-важното е, че има добро съотношение между цена и качество. Те са леки и удобни за работа, не корозират и са с гладка външна и вътрешна повърхност. Това го отбелязваме, защото във вътрешността на тръбата не се задържат отпадъци.

Смяната на щранговете ще приключи за един работен ден, което ще позволи да останете без вода за кратко. Всеки бригадир познава много добре професионалните качества на екипа си и изпраща на обекта подходящия брой работници. Така ще се работи бързо и точно без да се създава хаос в организацията на работния процес. Смяната на щрангове е труден процес, особено премахването на старите корозирали тръби. С поставянето на полипропиленовите тръби се работи лесно и бързо, не се изисква специална техника.

Специалистите препоръчат за предпочитане е да се ползват материали – тръби, съединения, муфи и други такива елементи, от една и съща фирма и от еднакъв материал. При поставяне на новите щрангове се монтират и спирателни кранове, които ще улеснят ремонта в бъдеще. При цялостна смяна на тръбите вие ще платите и по-ниска сума, защото фирмите правят отстъпка при голям обем работа.

Разгледайте предложенията на различните фирми и действайте. Смяната на щрангове е неотложна и чака само вас. За това инвестирайте в този ремонт и не забравяйте, че всичко е само за вас и вашето спокойствие. След приключване на ремонта вие ще бъдете сигурни, че сте взели правилното решение и всички проблеми са премахнати.