Основни недостатъци на кредитната карта

Може да се изкушите да прекалите: Без отговорни навици за харчене, може да се окажете с баланс, който е над това, което всъщност можете да платите. Добро правило е да харчите само онова, което знаете, че ще можете да изплатите до падежа.

Може да се почувствате по-затрупани от сметките : Ако едва се справяте, докато покривате други разходи, кредитната карта може да ви се стори спасителна, но бързо може да се превърне в друг нарастващ разход. Преди да се обърнете към кредитна карта, за да ви спести, съсредоточете се върху рационализирането на разходите и изграждането на бюджет, на който да се придържате.

Може да не сте готови за отговорността

Ако не знаете много за кредитните резултати, кредитните отчети, как работи лихвата и други ключови концепции за кредит, може да изчакате да използвате кредитни карти, докато не научите повече. Неправилното използване на кредита може да изложи кредитния ви рейтинг на риск, което може да повлияе на способността ви да получите повече кредит, когато имате нужда от него.

Ако прецените, че е подходящ моментът да получите кредитна карта, тя може да служи като жизненоважен градивен елемент за вашата кредитна карта – и удобен инструмент, който да ви помогне да управлявате финансовия си живот.

Ако обаче не смятате, че сте готови за отговорността на кредитна карта, заемът за кредитор може да бъде по-добър вариант. Ще извършвате месечни плащания, които влизат в спестовна сметка, до която ще имате достъп в края на срока.

Предназначени за студенти, студентските карти могат да се предлагат с предимства и награди. От друга страна, защитените карти са за всеки, който започва (или рестартира) кредитно пътуване – особено тези, които не могат да се класират за по-традиционна кредитна карта – и не са склонни да предлагат бонуси за нови картодържатели, награди за връщане на пари, или други удобства за ученици.