Общи изисквания за зимни градини

Зимната градина е мечта за всеки любител на красотата, създадена от цветя и декоративни растения. Това е възнможност и през студените зимни дни човек да се радва на красотата, да си почива сред приятно ухаещи цветя, да се отдаде на романтика и мечти. Това е лесно сега. Има много фирми, които предлагат както готови зимни градини, така и изработка по ваша заявка.Така вие имате възможност да разработите вашата идея, а фирмата ще я реализира.

Преди всичко трябва да се изберат подходящите материали за направата им. Материалите трябва ефективно да съхраняват топлината, да са устойчиви на въздействието на ниските и високи температури, механично натоварване, атмосферно влияние. Да са трайни и да пропускат най-малко 80 % от слънчевата светлина.

Носещата конструкция на зимните градини може да бъде изпълнена от различни материали. Повече приложение намират алуминий, ПВЦ профили, дървен материал. Конструкцията от алуминий не се деформира, не корозира, лесно се монтира или демонтира. Благодарение на устойчивостта на алуминия има възможност да се намали максимално размера на профилите, а това ще увеличи естествено осветеното пространство.

ПВЦ профилите дават възможност да се реализират смели дизайнерски решения за зимни градини. В същото време тази конструкция има нужда от допълнително укрепване. За традиционен се смята дървеният материал. Основното му предимство е цената и лесен монтаж на постройката. Недостатък е това, че дървесината се нуждае от допълнителна защита от влага, насекоми. За целта периодично всички дървени елементи трябва да се обработват със защитни средства – лак, боя, както отвътре, така и отвън. Може да се ползва дървен материал от бор, дъб, бук.

За запълване на отворите се използват материали, които пропускат голямо количество светлина и осигуряват добра топло- и звукоизолация. На пазара за строителни материали има различни материали, но основно предпочитани са поликарбонат и стъкло. Поликарбонатът е траен и лек материал, с висока носеща способност. При него има и добро съотношение между цена и качество, с което ще направите и значителни икономии, ако го ползвате.

Стъклото се отличава с висока пропускливост на светлината и добра носеща способност. За зимните градини може да се ползват различни видове стъкла – удароустойчиво, закалено, цветно.