Няколко причини, заради които трябва да започнете да носите часовник

До началото на Първата световна война ръчният часовник е смятан за дамски аксесоар. Но в разгара на битката войниците откриват, че нямат време да търсят джобен часовник. Така се ражда мъжкият ръчен часовник.

След края на войната този нов начин на носене на часовник преминава в цивилна употреба. Първоначално публиката се присмива на глупавата тенденция, но скоро мъжките ръчни часовници стават норма и тяхната практичност прави джобните часовници излишни.

В днешно време някои биха могли да твърдят, че ръчните часовници са отживелица. В края на краищата, циникът би попитал защо един мъж се нуждае от часовник, когато може лесно да провери колко е часът на телефона си. Ние не сме съгласни с това твърдение и в статията ни ще ви докажем, че часовниците са полезни и практични.

 

Часовниците са удобни

Телефоните не ви карат да сте точни. Часовниците го правят.

“Нямам нужда от часовник, защото имам телефон” е често срещан отговор от поколение, което сега се пита за неблагоприятните последици от постоянната употреба на мобилни телефони. Истината е, че редовното бъркане в джоба за мобилен телефон, само за да проверите колко е часът, изглежда отчайващо.

Бързият поглед към китката е много по-класически начин да следите времето по време на среща или запознанство. Да не говорим колко грубо би изглеждало за спътниците ви, ако извадите телефона си по време на разговор.

В други случаи, когато е препоръчително да оставите телефона скрит – като плаж, погребение или сватба, часовникът е много по-изтънчен и удобен начин да проверите времето.

 

Часовниците са практични

Всеки елемент, вдъхновен от военните, има функционална употреба. Включени са и ръчните часовници.

Ръчните часовници са използвани за първи път през 19-ти век от военните за синхронизиране на маневри по време на война. Оттогава специализираните часовници се използват в дълбините на океана от водолазите и високо в небето от авиаторите.

Сложният часовник е проектиран с функции, които надхвърлят основната функция за показване на времето. Такава функционалност се нарича усложнение. Две от популярните усложнения са хронографът, който позволява на часовника да функционира като хронометър, и усложнението за фазата на луната, което показва къде се намира луната в лунния цикъл.

 

Часовниците са надеждни

Най-добрите часовници от Гюлиян не използват най-новите микрочипове. Те се задвижват от гениална механична часовникова технология, която предшества електричеството. Така че, когато батерията на мобилния ви телефон се изтощи – можете да се доверите на технологията, която продължава да работи на китката ви.

Едно от големите предимства на часовника – особено пред смартфона – е колко дълго може да работи на терен.  Много часовници са направени така, че или да се захранват самостоятелно чрез движение, или да използват малко количество енергия от батерия.  Помислете си за години без поддръжка – сравнете това с 8 часа на смартфона!

Когато трябва да следите нещо толкова важно като времето – уникалното устройство за неговото измерване и управление е оправдано.