Няколко ВиК проблема, които могат да ви съсипят деня

Течаща тоалетна

Течащата тоалетна може да струва скъпо; всеки ден може да се губят до 200 галона вода. Най-честият виновник за това е повредената клапа на клапата, която контролира преминаването на водата от резервоара към тоалетната чиния. Това е сравнително лесно за отстраняване с комплект за ремонт на тоалетна, който се предлага във всеки магазин за техника.

По-рядко течащата тоалетна може да бъде причинена и от утайки, които влияят на промиването и пълненето. Ако сметките ви за вода ви се струват високи, проверете за тихи течове, като поставите малко хранителна боя в горната част на резервоара и видите дали тя си проправя път към купата, без да промивате.

Неизправен водонагревател

Този проблем може да не бъде открит, докато не сте под душа и водата изведнъж стане студена. Съществуват множество проблеми, които могат да доведат до повреда на водонагревателя. Пилотната лампичка може да угасне и да се наложи да я запалите отново. Натрупването на утайки в резервоара също може да причини проблеми. Друг път може да се окаже, че е виновен термостатът.

Като цяло, ще искате професионалист да провери, поддържа и ремонтира вашия бойлер, освен ако не става въпрос за нещо съвсем елементарно, като например пилотната лампа, която трябва да се запали отново.

Ниско налягане на водата

Ако водата от крана не блика, а се стича, това може да е симптом за ниско налягане на водата. Това често е проблем в по-старите жилища. Ниското налягане на водата може да бъде причинено от редица проблеми, като често срещан е проблемът с течащите тръби, които с времето са се счупили, износили или корозирали.

Ако проблемът е в ниското налягане на водата в душа, най-често то се дължи на натрупване на утайки и минерални отлагания по аераторите. Можете да накиснете аератора в оцет, за да го почистите. Ако проблемът е в душа, трябва или да накиснете главата на душа в оцет, или просто да я смените. Ако не може да се справите с това повикайте експерт от Шалом ВиК.

Заседнало устройство за изхвърляне на отпадъци

Уредите за изхвърляне на отпадъци са много полезни, но понякога се задръстват. Пускането им без вода, изхвърлянето на определени хранителни вещества, като царевични люспи и картофени обелки, или допускането на сребърни прибори да попаднат вътре може да доведе до проблеми.

Първата ви стъпка за отстраняване на проблема винаги трябва да бъде натискането на бутона за нулиране, но ако това не помогне, ще трябва да го отворите. Ако сте изгубили ключа, който идва
с изхвърлянето на боклук, тогава може да използвате 1/4-инчов гаечен ключ, за да освободите двигателя.

Течащи тръби

Течащите тръби могат да бъдат не само неприятни – те могат да причинят щети на мебелите и подовете, а влагата може да стимулира появата на буболечки като хлебарки. Течовете почти винаги се появяват в местата на свързване на тръбите. Лентите, смесите и пълнителите често могат да осигурят временно решение, но за нещо по-трайно ще трябва да смените част от тръбата или съответните фитинги. Това може да наложи използването на добъри водопроводчици – като служителите на Шалом ВиК.

Течовете са по-често срещани през зимата, когато водата може да замръзне, да се разшири и да причини спукване на тръбите.