Незаменими аксесоари за баня

Какви аксесоари правят банята да изглежда по-скъпа? На какви материали да се даде предимство при обзавеждането на интериора на банята? Нека да поговорим за най-полезните и естетични неща за банята.

Огледало

Невъзможно е да си представим баня без огледало – то ни среща сутрин, помага при измиване, бръснене, нанасяне на крем или грим.

Огледало с издълбана или необичайна ярка рамка може да се превърне в акцент в ситуацията и да отвлече вниманието от малкия размер на банята. Когато избирате продукт, заложете на стила на интериора, не се страхувайте да бъдете оригинални.

Завеса

Незаменим аксесоар за собствениците на вани без стъклена преграда. Завесата зонира стаята, предпазва мебелите и подовете от проникване на вода, осигурява неприкосновеност на личния живот и служи и като декоративна функция.

Поставка за чаша или четка

Ако в банята има висока влажност, не се препоръчва да оставяте четките в нея. Влажната четина е благоприятна среда за появата на патогени, така че е за предпочитане четката да се държи в спалнята.

Куки

Изглежда такава дреболия – но с креативен подход куките за кърпи ще станат не само утилитарен детайл на интериора, но и негов акцент. Основното правило е да се избягват евтини пластмасови парчета, които лишават околната среда от индивидуалност. Искате ли да добавите характер към вашата баня? Погледнете отблизо куките, изработени от естествени материали: дърво и метал.

Рафт

Ако в шкафовете няма достатъчно място за съхранение на шампоани и буркани, тогава не можете да направите без допълнителен рафт. Отново ви съветваме да избягвате евтината пластмаса – с течение на времето тя пожълтява и се износва, освен това не украсява банята. Отлична алтернатива са стъклените изделия , които придават въздушност на атмосферата и се хармонизират перфектно с модерния интериор.

Панер за пране

Когато избирате този полезен аксесоар, препоръчваме да дадете предпочитание на бамбук, текстил и метал. Плетените кошници от ракита внасят уют в студената атмосфера на банята и никога не излизат от мода.