Настъпваща криза в САЩ – корона вирусът атакува

Настъпваща криза в САЩ – корона вирусът атакува

Правителството на САЩ е обезпокоено, поради поставянето под карантина на цял круизен кораб в Калифорния. Навият вирус продължава да отнема животи и да заразява, което е причината да поставят под съмнение кораба. Твърди се, че на него има двама болни пътници.

За сега категорично потвърдени случаи на смърт след корона вируса са 14, освен в Сиатъл, където бройката стига 200 души.  Заразените се увеличават за секунди,  преди 12 часа Ню Йорк добави 11 към тях. Хюстън  също е засегнат с първия си случай за сега.

Глобалната база данни от Джон Хопкинс стига 53 600 възстановени напълно след вируса, което значи че има спасение. Категорично е отхвърлена тезата, че корона вирусът прилича  и е от рода на чумата.

В Европа бързо стига информация за кризата и се взимат първите предпазни перки, а именно отменяне на културни и спортни събития, както и някои самолетни полета. Най-опасните  европейски членки са Италия, Франция и Испания. В по-засегнатите страни дори училища и университети са затворени и се препоръчва напускане на домовете само при спешни случаи и то с медицински маски и ръкавици. Но обхватът на вирус расте с всеки ден, като в момента най-застрашени и изолирани са Ню Йорк, Великобритания и Италия. Самокарантината е задължителна за връщащи се от чужбина – поне 14 дни.

Leave a Reply

Your email address will not be published.