Модерните извънгабаритни дрехи

През последните години този стил докосна буквално всички елементи от женския гардероб: от рокли до връхни дрехи. Но това разбира се не означава, че можете да се обличате в обемни неща от главата до петите. По-скоро, напротив, свободните облекла трябва да се комбинират с тесни и плътно прилепнали модели. Това е чудесен начин да балансирате пропорциите на не толкова перфектната фигура.

Моля, обърнете внимание, че дрехите в стил овърсайз сами по себе си правят вашия външен вид ярък и ефектен. Ето защо е по-добре да се даде предпочитание на неща със спокойни пастелни цветове и да не се злоупотребява с бижута или закачливи аксесоари.

 

Рокли и блузи през рамо: как да се носят

Овърсайз роклите изглеждат по-скоро като удължени и широки ризи или пуловери, както и спортни дрехи. Основната им характеристика е обемния силует без ясни линии. Съществуват и модели със сложна кройка, в които хармонично се комбинират различни обемни детайли. Те изглеждат много женствени и стилни.

Блузите без строг силует могат да се носят с шорти или тесни панталони в комбинация с масивни ботуши, както и с чорапогащи и обувки на висок ток. Големите ризи и свободните блузи са много популярни в уличния стил. Те често се носят, като се впиват в панталон или дънки с раздрънчен или износен ефект. Така те изглеждат не само оригинални и модерни, но и подчертават линията на талията и удължават силуета.

 

Панталони и дънки овърсайз

Въпреки популярността на тесните и плътно прилепнали модели, постепенно на модните подиуми се появяват по-свободни опции. Уместни са не само свободните и широки дънки с нисък ръст, но и такива интересни стилове като разкроени и дълги дънки палацо или пола-панталони до глезена. Особеното на тези продукти е ясната линия на талията, която обикновено е фиксирана с колан. Препоръчително е да комбинирате свободните панталони с прилепнал топ.

 

Обемните пуловери и жилетки

Ако дрехите от този стил ви се струват много екстравагантни, но все пак искате да имате нещо подобно в гардероба си, обърнете внимание на свободните пуловери и жилетки, които нежно ще подчертаят контурите на вашата фигура. Обемните трикотажни или плетени дрехи изглеждат много органично в хладното време. Такива продукти могат успешно да допълнят всеки ежедневен външен вид, особено ако изберете опция в спокоен цвят (добра комбинация ще се окаже със слим панталони или дънки, както и с пола тип молив).

В този случай трикотажът или преждата задължително трябва да са с високо качество, в противен случай нещата ще изглеждат развлечени и износени, вместо да демонстрират извънгабаритния си модерен стил.