Ленено спално бельо – какво трябва да знаем за него

Ленените тъкани са страхотен избор за изработка на спално бельо, на който малко хора могат да устоят. Те са предпочитани преди всичко заради чудесните свойства на тази тъкан. Нека да хвърлим поглед към някои от спецификите й.

Комплектите спално бельо от лен се изработват от висококачествени екологични естествени суровини. Готовите продукти се характеризират с висока плътност и дълъг експлоатационен живот. Текстурата на плата има характерни възли и лека твърдост. Микромасажният ефект на ленените влакна върху тялото ви позволява да облекчите умората и дразненето, натрупани през деня.

Комплектите спално бельо от лен – отличен избор за всеки един от сезоните

Комплектите спално бельо от лен приятно се охлаждат през летните горещини и топлят през зимния сезон. Тъканта се състои от микропори, през които въздухът може да циркулира. Хигроскопичната тъкан абсорбира потта, като същевременно остава суха поради факта, че влагата бързо се изпарява от повърхността. Хипоалергенните свойства на естествения материал са особено подходящи за възрастни и деца, страдащи от алергични заболявания. Бактерицидните свойства на ленените влакна предотвратяват образуването на микроби, гъбички и възпаление на кожата. Също така спалното ленено бельо не натрупва статично електричество.

За получаване на най-трайния материал се използват традиционни , които придават на ленените нишки следните свойства:

  • механична якост, устойчивост на износване
  • хигроскопичност, топлоустойчивост, светлоустойчивост
  • химическа устойчивост

Защо е добра идея да се снабдите с ленено спално бельо?

Спално бельо от естествен ленени нишки не се плъзга и е лесно за поддръжка. Съвременните производители използват висококачествени материи за стилно спално бельо от лен във всякакви размери. На вниманието на потребителите се предлагат традиционни варианти от 100% лен, както и омекотени по специална технология и смесени с памук влакна.

Едноцветните спални комплекти в естествени нюанси са устойчиви на високи температури и не пожълтяват с времето. Спалното бельо може дори да се изварява при нужда. За цветните ленени тъкани се препоръчва пране при  + 60 ° C.

Източник: https://spalnobelio.bg/