Ламиниране на мигли: По какво процедурата се различава от други подобни

Често процедурата ламиниране на мигли се сравнява с други процедури за грижа за миглите, включително колагенизация и удължаване. Нека видим как се различават тези процедури.

По време на колагенизацията космите се насищат с аминокиселини, колаген и витамини. Има видим лечебен ефект, какъвто ламинирането няма. Резултатът продължава до осемдесет дни.

Няма смисъл да сравняваме процедурите за професионално изграждане на мигли и експертно ламиниране на мигли, тъй като принципът на въздействие върху косъмчетата е напълно различен. Те дори не могат да бъдат направени едновременно. Ламинирането регенерира ресничките, а удълженията просто придават обем, тъй като към тях са прикрепени изкуствени снопове. Освен това рано или късно екстеншънът започва да вреди – космите могат да паднат и да загубят привлекателния си вид. Точно тогава може да помогне процедурата за ламиниране.

Има още една популярна услуга в салоните – биовълни реснички. Придава извивка на миглите, което прави очите изразителни. За това се използват специални продукти, които се използват и за ламиниране. Инструментите са сходни, но ефектът от тях е различен, тъй като биовълната не третира космите, както ламинирането.

Често процедурата ламиниране на миглите и ботоксът изглеждат на жените като сходни процедури. Наистина и двете се използват за грижа за косата и изпълняват подобни функции, но съставът им е различен. Ботоксът се прави по-често от тези, които са свикнали с декоративната козметика и не искат да се откажат от нея. Ламинирането е подходящо за тези дами, които искат да спестят време за грим.

Като знаете разликата между двете козметични процедури, можете да изберете тази, която ви подхожда, за да не останете разочаровани.

Ламиниране на мигли – предимства

Видим резултат – извивката е по-изразителна, цветът е по-богат, космите са по-дебели, придава се допълнителна дължина и обем.

Защита от негативни външни влияния

Няма нужда да купувате спирала и други продукти за мигли.

Съставът съдържа естествени елементи, които подхранват космите, след ламиниране миглите падат по-малко и растат по-добре.

Резултатът продължава дълго.

Процедурата не е вредна за здравето.

В боята няма амоняк и водороден прекис, така че миглите няма да бъдат изгорени, а напротив, те ще бъдат наситени с полезен за тях състав. В боята има и неорганични вещества, но те няма да влошат качеството и здравето на миглите.

Може ли да се направи ламиниране на мигли, ако миглите са естествено дълги? Възможно е, но тази процедура най-вероятно няма да доведе до забележим резултат. За редки и къси мигли ламинирането ще бъде много полезно – космите могат да се трансформират до неузнаваемост, сякаш в реклама на спирала.

Ако вашите мигли са повредени след процедури като удължаване, тогава ламинирането им значително ще ги подобри и ще добави красота, без риск от влошаване на ситуацията.

Миглите след тези манипулации изглеждат естествени, а естествеността е тенденцията от последните няколко години.