Кредити – на какво да вярваме и от какво да внимаваме?

Има все повече и повече луди схеми за печелене на пари. Намерете тук няколко съвета, за да не попаднете в капани.

Цифровите технологии са навлезнали в живота на потребителите и сега е възможно да се вземат онлайн кредити от разстояние.

Моля, обърнете внимание, че преди да се присъедините, имате право да бъдете информирани навреме, на хартиен носител или по друг устойчив начин, за идентифицирането на институцията, която ще ви заеме парите, услугите, които ще наемете, и условията на договора. .

В случай на договор от разстояние, потребителят също се възползва от период на размисъл, с право на безплатно прекратяване.

Потребителите не се нуждаят от оправдание и няма да бъдат санкционирани, освен ако вече не сте получили заема. В този случай ще имате 30 дни, за да върнете парите с лихва до възстановяване и евентуално да платите гербовото мито, ако то вече е платено от финансиращото предприятие.

За да упражни това право, потребителят трябва да изпрати на регистрираната институция препоръчано писмо с потвърждение за получаване и да съхранява доказателството.

Ако имате нужда и нямате никого, на когото можете да се доверите, че да се обади, а банката не го прави лесно, избягвайте реклами, които обещават пари „в движение“, защото може да имате проблеми!

Понякога липсата на пари кара потребителите да бъдат изложени на „капани“, които застрашават финансовото им състояние или имуществото им.

Някои от изискванията за получаване на този вид заем са гаранцията за имуществото или дори продажбата му на чужденци или чекове, които, въпреки че са с по-стара дата, могат да бъдат оттеглени по всяко време, или също издаване на искова молба като „Доказателство за дейност“. Обикновено основната цел е лесна печалба.

Избягвайте тези клопки, които обещават пари на място, които ще ви начислят много високи лихви. Те дори могат да ви тласнат в дългова спирала (спирала) на дълга, която ще ви бъде много трудно да се измъкнете от имуществения риск.

Източник: https://zaemko.com/