Класическо синьо – цветът на 2020 година

Класическо синьо – цветът на 2020 година

Всяка година освен пухкавия сняг и празниците, които очакваме  с нетърпение, всеки уважаващ модните тенденции очаква цвета на новата година. За 2020 това е класическото синьо, което с удрянето на 12тия час в новогодишната нощ  беше обявен и дни по-късно най-известните марки имаха своите нови предложения. Дизайнерите бяха изключително вдъхновени от този нюанс на синьото, с който може да се експериментира доста смело със модела на дрехата. Освен това цветът е подходящ за всякакъв тип дрехи от потници и бельо до палта и ботуши.

Цветът на годината се избира от  експерти като главния въпрос, който си задават те, е какво е необходимо в нашия свят днес. Например преди около 2 години е избран енергизиращият цвят жив корал, за да даде на света повече положителност.

Новото класическо синьо е тук, за да ни насърчи към увереност, спокойствие  и  към изграждане на стабилна основа в живата ни, върху която да градим. Живият корал наподобяваше топла сутрин, докато сегашният цвят е по-скоро вечерно небе. Истината е, че в началото този цвят е навлязъл несигурно и неуверено, заради простотата му, но бързо е заобичан,  защото насърчава към това да погледнем отвъд очевидното и да помислим в дълбочина.  Все още дизайнерите са развълнувани, понеже цветът за минала година донесе доста шикозни и  интересни модели,  и е интересно какво ще видим от класическото синьо до края на 2020година.

Leave a Reply

Your email address will not be published.