Как да съчетаем класическите мебели с модерните

Алтернатива която наистина стана модерна днес, е да комбинирате класически мебели с модерни, за да придадете различен щрих на всекидневната. В тези случаи е от съществено значение да имаме някои основни насоки за интериорен дизайн, защото в противен случай ще разработим декорация без баланс и без критерии.

Първото нещо, което трябва да имаме предвид е, че трябва да изберем общи елементи, които да комбинираме. Ако искаме да комбинираме класически елементи с други модерни, от ключово значение е да има основен критерий и за това трябва да установим общи препратки или атрибути между различните мебели. Например, можем да изберем съвместими диапазони от тонове, като изберем както близки цветове, така и противоположни цветове на цветното колело. От друга страна, можем да изберем и мебели от подобни материали като стомана, дърво или мрамор.

Друг момент, който трябва да имате предвид, когато комбинирате класически и модерни мебели, е носталгията. Това означава, че можем да добавим класически елементи по фин начин в различни пространства на стаята, където преобладава модерността, за да добавим елегантна нотка. Например, можем да декорираме всекидневната си по модерен начин и да добавим класическа холна помощна маса или много сладък стар телефон, за да придадем шик.

Класическите мебели имат голяма визуална сила в сравнение с по-модерните мебели, които обикновено са с минималистичен стил. По този начин, ако искаме да добавим привлекателна нотка към малките стаи, трябва да ги изпъкнем с големи класически мебели и да добавим по-модерни малки аксесоари.

Къде да намерите качествени класически мебели

Модерните мебели могат да бъдат намерени и закупени в магазините за мебели. Те обикновено са минималистични, функционални и изглеждат добре във вашия хол, с класическите мебели трябва да сте много внимателни и винаги да избирате най-качествените опции. Не е за препоръчване да съхранявате чужди антични мебели, или да купувате тези предмети втора употреба, освен ако не са колекционерски, защото в противен случай вероятно са в лошо състояние. Най-добре е да изберете магазини с качествени класически мебели, където можете да пазарувате безопасно и да намерите всички видове декоративни елементи, за да обзаведете хола си в най-чистия класически стил.

Експертите препоръчват винаги да комбинирате всички тези мебели в класически стил с уникални и много изключителни аксесоари. Без съмнение това е още една от основните характеристики, които трябва да се вземат предвид при декорирането на всекидневна в класически стил. Говорим за аксесоари в античен стил като огледала или бронзови скулптури. Огледалата със златни рамки също ще добавят уникален и различен щрих. Ако искате да превърнете всекидневната си в много специално пространство, персонализираните аксесоари ще направят разликата.