Как да си направим идеалното легло в няколко стъпки?

Обличането на леглото е изкуство,  което някой от големите компании култивират от години. Ако изберете естествени материи за спалния комплект, лен или памук, те ще придадат естественост и стил на вашата спалня. Не се притеснявайте за бръчки по ленените чаршафи или завивките, те ще добавят богатство на текстурите, ако са естествени. В случай на памучни материи, ги изгладете добре. Направете го, когато чаршафът е все още леко влажен, така гънките ще изчезнат по-лесно.

Изберете монтирани чаршафи, така че долният чаршаф винаги да остава на мястото си. Когато поставяте горния, вижте дали е богато украсен или не. Ако е така, най-обработеният ръб или с довършителни работи винаги трябва да се поставя към горната част на леглото. Поставете шарената страна надолу, така че да можете да я видите, когато я сгънете върху юргана или завивката. По-привлекателно е, когато гънката е по голяма, поне 40 или 50 см.

Оборудвайте леглото с две възглавници за всеки човек и ги поставете една върху друга. След това поставете декоративните възглавници и квадранти, поддържани върху тях. Ако искате да постигнете съвременен външен вид, създайте известна симетрия като в бохемска и естествена среда, поставете възглавниците по привидно небрежен начин.

Ако предпочитате спалнята ви да наподобява безупречния и изчистен вид, предлаган от престижните хотелски заведения, изберете белия цвят. Играйте с щампи “бяло върху бяло” върху дамаски тъкани или бродирани мотиви и текстури, които осигуряват богатство, усещане за свежест и чистота. Купете истински памучни чаршафи – най-удобните, издръжливи и луксозни.

Не пренебрегвайте нощните шкафчета, те са майсторското докосване. Използвайте книги и списания, за да добавите по-богата нотка към композицията.

Източник: DOMOTEX