Как да изглеждаме перфектно с шлифер?

Шлиферът е добър вариант връхно облекло за преходните сезони, макар че може да се носи дори през лятото (ако навън е хладно или дъждовно). С дамски шлифер можете да създавате напълно различни съчетания. В този случай винаги трябва да имате предвид неговата дължина и стил.

Шлиферите ще изглеждат красиво с разнообразни шалове, чанти, ръкавици, шапки и колани. Тяхната кройка, цветова гама и материя ще определят техния стил. Ако имате красиво и стройно тяло, задължително заложете на къс модел. Ако за вас комфорта е водещ и бизнес етиката на работното място налага да носите презентативни облекла, заложете на класическа дължина. Дамите, които обичат да изглеждат официални и държат на своя бизнес имидж, могат да изберат удължен вариант.

 

Изборът на дрехи в зависимост от дължината

В най-класическия си вариант елегантният дамски шлифер има дължина малко над коленете или до коленете. Но днес дизайнерите предлагат и модели с различни дължини.

 

Как да носите шлифер с къс модел?

Късите модели покриват бедрата и визуално удължават силуета. Те са най-подходящи за ежедневно носене. Комбинирайте с класически панталон и плътно прилепнали дънки, както и с рокли и поли със средна дължина. Ако панталоните са със стандартна дължина, допълнете ги с балеринки, докато моделите с дължина 7/8, изискват токчета.

 

Как да носите шлифер със средна дължина?

Шлифер със средна или класическа дължина е опция, която се комбинира с почти всяко облекло: панталони, дънки, рокли, поли, шорти и др. В същото време, бизнес тоалетите с шлифер са най-елегантните. От обувките е по-добре да изберете боти или ботуш за хладното време, а класически лоуфери или балеринки – за топлото време.

 

Как да носите шлифер с удължен силует?

Шлифер с удължен силует подхожда най-много на високи и стройни дами. Към тоалета можете да добавите къси панталони, панталони или дънки, както и прави поли (със средна и midi дължина). Подходящи са ниски обувки или такива със средно висок ток.

На изображението с извънгабаритно наметало е препоръчително да избягвате наслояване. В този случай са подходящи къси панталони, кльощави дънки, кльощави панталони и мини поли.

Източник: stylezone.bg