Искате да изтеглите заем?

Искате ли да изтеглите заем от 10 000 лева финансиране на един от вашите проекти? Разберете минималната заплата, от която се нуждаете и как да получите заема.

Каква заплата ви трябва за заем от 10 000 лева?

Минималната заплата за вземане на заем от 10 000 лева за период от 4 години (48 месеца) е 1140 лева на месец. Това изчисление предполага, че месечните разходи за живот не надвишават 900 лева на месец: ако са по-високи, ще трябва да вземете това предвид.

Ако имате други неизплатени заеми, минималната заплата за заем от 10 000 лева ще бъде по -висока.

Да вземем пример: ако харчите 1400 лева на месец за ежедневието и нямате друг дълг, ето каква заплата трябва да имате за заем от 10 000 лева в зависимост от срока на погасяване:

1842 лева – изплащане за 2 години

1705 лева- изплащане за 3 години

1632 лева – изплащане за 4 години

1600 лева – изплащане за 5 години

Кредитните институции често проверяват дали общите месечни вноски за всички ваши заеми не надвишават една трета от заплатата ви, за да ви отпуснат заем.

Как да получите заем от 10 000 лева?

Всеки, който пребивава в България, може да кандидатства за заем за лични нужди от 10 000 евро. Ето няколко съвета за безпроблемно приемане на вашата кандидатура:

Представете доходите си

Наличието на постоянен и стабилен доход е един от най -важните критерии за кредитната институция, тъй като показва, че ще можете да върнете заема без никакви проблеми.

Предоставете на институцията история на транзакции / заеми

Ако вече сте платили други заеми и кредитни карти навреме, това ви прави надеждни и с нисък риск от неизпълнение.

Помолете близък човек да гарантира

Роднини или родители могат да действат като поръчители за дългосрочния заем: те ще се съгласят да изплатят кредитора ви, ако загубите доходите си.

Повечето банки и небанкови финансови институции разрешават заеми от 10 000 лева в България. Това е доста често срещана форма на заем като част от личен заем. Имайте предвид, че всяка банка предлага различни условия и тарифи

Мога ли да използвам заема си от 10 000 лева за финансиране на проект?

Да! Нямате задължение да оправдавате използването на парите пред кредитора. Може да ви бъдат зададени няколко въпроса, за да можете да оцените кандидатурата си и да получите по добър съвет. Но няма да е необходимо да предоставяте фактура или друго доказателство, тъй като личният заем не е засегнат.