Избор на пуловер от естествени тъкани

August 12, 2022

Пуловерът е важен елемент не само от мъжкия, но и от дамския гардероб. Той е любима част от облеклото в по-хладните дни и се счита сезон за доста универсален.  Може да се облича с различни дрехи и да се вписва с лекота в най-разнообразни стилове.

Обърнете внимание на избора на материал

Когато избирате пуловер, заложете на естествените материи – ангора, вълна или кашмир. В момента на пазара обаче е доста трудно да се открие пуловер, съставен само от естествени нишки, без никакви изкуствени примеси, тъй като производителите предпочитат предимно смесените материи. Въпреки това, ако потърсите старателно, ще откриете и пуловери, изработени от тъкани без изкуствени добавки.

Вълнени пуловери

Естествените влакна на вълнените пуловери могат да ви спасят от студа и в същото време не предизвикват неприятно спарване. Модерният вълнен пуловер винаги ще ви стопли, без да ви изпоти, както много често се случва със синтетичните дрехи. Този пуловер е мек и приятен на допир, комфортен е за носене, не причинява дразнене или някакъв друг дискомфорт. Има хора обаче, които са алергични към вълна, затова все пак трябва да сте внимателни.

Кашмирени пуловери

Те са много добра опция за активна почивка. Поради особеностите на кашмирените влакна, подобен пуловер не изглежда обемен, приляга добре на фигурата, приятен е на допир и топли отлично. По-леките пуловери от кашмир са прекрасен избор за спорт, защото не предизвикват изпотяване, а в същото време защитават тялото добре от студа.

Ангорска вълна

Пуловерът от ангорска вълна е чудесен вариант за зимни студове. Тази материя е много мека и топла, не придава излишен обем, а приляга идеално по тялото. Пуловерите от вълна и от ангора имат прекрасен естетичен вид, но за съжаление, че вълната се „завалва“ много бързо, особено на местата с повишено на триене (отстрани, по лактите, под мишниците). Най-добре е да не носите пуловер, изработен от тези две материи дълго време под връхните си дрехи, в противен случай той бързо ще загуби своя перфектен външен вид.