За какво е нужно циклене на дюшеме

Дървеният под привлича вниманието на всеки от нас със своя възхитителен външен вид. За съжаление с годините на ползване той се наранява и се налага да се погрижим за него. Ремонтът се състои в циклене на дюшемето и възстановяване на красотата му. Разбира се, след цикленето следва шлайфане, лакиране с безцветен лак или с избран от собственика цвят. Естественият дървен под има много предимства – елегантност, приятно усещане и голяма трайност. Тези свойства на дюшемето са свързани със структурата на вида дърво, от който е изработено. Обработките може да се правят постепенно, на няколко пъти и по такъв начин даже старият под ще изглежда като нов.

Процесът на циклене на дървени повърхности (дюшеме, паркет), се прави с помощта на специална машина. За комплексно възстановяване на дървената повърхност се използват и други инструменти. По време на циклене на дюшемето се отстранява най-горния повърхностен слой и покриващия го лак. Най-често се отделят само 1 – 2 мм от материала. Под това се вижда свеж слой дървесина без замърсяване. В резултат на това износеният под възвръща своя блясък и може да ви служи още дълги години. Работата по възстанявяването на дюшемето или паркета може да свършите сами, но ако нямате достатъчно опит е за предпочитане да се доверите на професионалисти. Професионалистът ще се справи с целия процес на ремонта на дървения под.

Постепенното и правилно циклене на дюшемето позволява да се предаде на пода красив естетичен вид, а лакирането ще защити дървесината от повреждане и още повече ще се подобри външния вид на подовото покритие. Цикленето може да се направи на различните видове дървено покритие, даже и на тези, които са на много години, но състоянието им все още позволява това. За това, когато дървеният под не изглежда привлекателен не се налага да го сменяте – достатъчно е професионално циклене на дюшеме.

В интернет имате възможност да откриете добри професионалисти. Много са фирмите, които могат да ви помогнат да възстановите красотата на вашето дюшеме или паркет, да ви накарат отново да го поглеждате с радост и да привлича отново, и отново погледа ви. Колко му трябва на човек – малка промяна и усмивка на лицето. Доставете си тази радост!