Защо да сте боси вкъщи не винаги е най-добрият вариант

Ходенето с боси крака или по чорапи из дома ни е широко разпространен обичай, но това не винаги е добра идея. Хубавите домашни пантофи предпазват стъпалата от настъпване на предмети по пода и осигуряват приятна мекота и топлина. Освен това в магазините има уникални модели детски пантофи или за възрастни.

Експертите препоръчват да не го правите винаги, въпреки факта, че кракът е подготвен да ходи по естествен терен. Въпреки това може да има своите предимства, като например активиране на мускулите на краката и подобряване на кръвообращението. За малките, които правят първите си стъпки, също има своите предимства, тъй като помага за когнитивното развитие.

Проблемът идва особено в моменти като зимата, когато ниските температури са проблем за краката ни, тъй като ако са студени, лесно можем да настинем. Можем и да се нараним по-лесно с мебели или други джунджурии, които имаме у дома .

Ясно е, че чехлите или обувките, които носим навън, трябва да събуем веднага щом влезем вкъщи. С този лесен начин ще спестите време за почистване, разбира се, но най-важното е, че те натрупват много бактерии и че практически 100% от тях лесно се пренасят на пода на къщата.

И затова домашните чехли са основен елемент когато се приберем у дома. Всъщност те символизират дома по някакъв начин и ни придружават в приятни моменти.

Добре подбрани, домашните чехли ще ви придружават няколко сезона, но не бива да прекалявате, защото със сигурност познавате някой, който никога не намира време да свали този чифт, с който са били вкъщи толкова много часове и който се разпада понякога.

Кой материал е по-добър?

Домашните чехли се стремят да осигурят комфорт, така че обикновено се правят от памучна материя или кожа. Сред първите велурените тъкани са по-последователни и се деформират по-малко. За лятото лекия памук с подплата осигурява дишане и по-добра поддръжка.