Дървени играчки за децата с устойчива, забавна и образователна цел

Грижата за планетата се научава от ранна възраст, чрез примера на родителите, естественото усвояване на прости ежедневни жестове и осъзнаването на отговорното потребление . В този смисъл и като се има предвид големият брой играчки, които децата са склонни да трупат през цялото си детство, играчките, изработени от дърво, се превръщат в устойчив и респектиращ вариант, както и образователен и забавен.

Но когато става въпрос за подаряване на играчки на деца, възрастните не винаги обръщат нужното внимание на тези от дърво и често се увличаме от светлините, звуците и голямото разнообразие от пластмасови играчки, които намираме в магазините.

 Насърчаване на сетивата

Сетивното преживяване, което детето има при боравенето с дървени играчки е уникално и не се повтаря с друг вид играчка. И това е, че дървените играчки имат приятно докосване и характерен аромат , който благоприятства връзката на детето с най-близката и естествена среда , превръщайки се в идеалния вариант да придружава малките от ранните им етапи.

Дървена играчка с двойна образователна функция по отношение на устойчивостта , тъй като освен че е направена от естествен и устойчив материал, тя учи децата на значението на рециклирането, развива въображението, вербалното изразяване и глобалните двигателни умения.

Дървените играчки са по-издръжливи от останалите и по-добре издържат на удари и драскотини. Това улеснява тяхното наследяване между братя и сестри или приятели или че могат да бъдат дарени, за да им се даде втори живот и за да се радват на други деца, като същевременно се насърчава отговорната консумация. Те обикновено имат много по-внимателен дизайн, но и по-прости. Това превръща децата в главни действащи лица на играта, а играчката в обект, към който те ще искат да се отнасят с по-голяма грижа и обич. Освен това дървените играчки са перфектни и като декоративен предмет в стаята .

Дървените играчки нямат правила, насоки или инструкции за употреба , поради което са идеалният вариант за насърчаване на свободната игра , където въображението, експериментирането, креативността и любопитството на детето се развиват без ограничения.

 Осигурете спокойствие и насърчете концентрацията

Освен че покриват всички тези образователни нужди, дървените играчки в нежни цветове носят спокойствие, и карат децата да осъзнават по-добре действията си. В нашата среда обикновено има голям брой стимули като светлини, цветове, звуци, музика.

С тези играчки стимулът е по-слаб, което благоприятства концентрацията по време на игра.

Източник: Jambo-shop.com