Душ кабина или вана в банята

Повечето хора предпочитат да имат и двете в банята, но съвременните реалности диктуват свои собствени условия: в малките апартаменти трябва да се спрете на един вариант. Разбиране кое е по-добро – вана или душ?

Душ кабината може да се инсталира в малка стая. Кабината заема половината площ на вана. Ако в стаята няма достатъчно място за пералня, продуктът ще ви помогне да освободите достатъчно място за нея. Отворените душове се състоят от малка тава и преграда и могат да бъдат допълнени от стъклени врати или завеси. Затворените продукти представляват обемна капсула със затворени врати и са монтирани навсякъде, където водните тръби достигат. И в двата случая душ кабината заема място вертикално, а не хоризонтално, поради което е най-добрият вариант за малка баня.

Стените на душ кабината трябва да се избърсват на сухо след всяка употреба: върху стъклените прегради остават пръски, които се превръщат в плака и влошават външния вид на продукта. Освен това душ кабините с допълнителни функции (радио, осветление и хидромасаж) са по-трудни за ремонт. Ваната не изисква толкова много поддръжка. За нея са подходящи обикновен сапун и мека гъба.

Ако имате баня със скосени ъгли, по-евтино е да поръчате душ кабина, отколкото да търсите специално оформен резервоар. Този ъгъл може да се превърне в достойнство, като се декорира с мозайки или живописни плочки, като по този начин се създаде интересен и стилен интериор.

Тук говорим за лаконичен дизайн със стъклени прегради, прозрачни врати и канализация в пода. Тя е избрана от съвременни динамични хора, които не са свикнали да отделят много време за себе си. Освободената площ, която би могла да заеме банята, може да се използва не само за пералня, но и за сушилня. Душ кабината изглежда ефирна, стилна и скъпа, идеално вписваща се в стила на минимализма.

Ваната е полезно нещо за семейство с бебе. Вечерните водни процедури са важен ритуал преди нощен сън. Те осигуряват закаляване на детето, доставят удоволствие, помагат за развитието и почистването на кожата. Много по-удобно е да къпете бебето си във вана.

Източник: БАНЯ 24 – топ оферти