Видове бебешки играчки според възрастта

Играчките са съществена част от живота на всяко дете. Те са особено важни за неговото развитие, тъй като стимулират различни ключови умения. Разнообразието от играчки е толкова голямо, че често родителите не знаят какво да изберат. В тази статия ще поговорим за видовете бебешки играчки и към коя възраст те се отнасят.

 

За деца до 3 месеца

В тази възраст децата разпознават цветовете, така че изберете играчки с ярки цветове. Можете да вземете и плюшени, но изчистени от всякакви дребни украшения.

 

За деца от 3 до 6 месеца

В този период децата започват да пипат и вдигат неща, но и да ги пъхат в устата си. При закупуване винаги следете за състава, както и дали има нещо, което би навредило на детето, ако случайно я постави в устата си. Много е важно да не взимате малки играчки или такива, които имат частици, които предизвикват задушаване.

 

За деца от 6 до 9 месеца

В този период децата са особено активни и могат да играят с две играчки. Не излизайте без любимата му, защото по всяко време може да му стане скучно и да си я потърси.

 

За деца от 9 до 12 месеца

Бебетата в този период се стремят да се изправят, а някои дори ходят. Препоръчва се играчките да бъдат големи – кубчета, мечета или топки за търкаляне. И отново напомняме да проверите състава, от който са направени.

 

За деца над 2 години

За децата от тази възрастова група вече са интересни играчките, които се движат. За по-малките са по-интересни тези с ярки цветове.

За деца над 3 години

Играчките при тези деца могат да бъдат съставени от няколко части и дори да се сглобяват. Можете да опитате и с такива, които имат по-малки частици, но не оставяйте детето само с тях, тъй като все още има опасност да ги погълне и да се стигне до задушаване.

 

За деца над 5 години

Децата вече са любопитни, дейни и искащи да опознават света около тях. Можете да въведете игри с карти, с които да научат основни понятия, или пък дори да смятат. Образователните играчки са с голямо разнообразие и със сигурност ще намерите нещо подходящо за вашето мъниче.

 

Финални думи

Ако се съмнявате в някоя играчка и дали тя е подходяща за детето ви, то погледнете дали има етикет за възрастта. Според европейските стандарти това е задължително условие, за да бъде един продукт достъпен в търговската мрежа. Ако все пак, отново не сте сигурни, то винаги можете да се обърнете към нас за съвет или консултация.