Адекватни действия за смяна на щрангове

Причина за смяна на щранговете може да бъде както тяхното износване, така и при промяна разпределението на помещенията в жилището. За смяната на тръбите всеки собственик си поема сам отговорността и решението кога и как да я направи. Не така стои въпроса за смяната на вертикалните и хоризонтални тръби от абонатната до последния етаж. Тези тръби в жилищните кооперации са обща собственост и за да се направи тяхната смяна е нужно решение на общото събрание на собтвениците.

В кооперациите с разумни собственици това е лесно, защото всеки собственик е убеден в нуждата  от смяна на щранговете. В останалите кооперации този ремонт се прави от отговорните собственици. Индивидуалната смяна на тръбите има добър резултат, но не може да бъде това, което ще се получи при цялостната смяна на хоризонталните и вертикални тръби. Цялостната смяна на тръбите е по-евтина, а резултатите – отлични. Когато се поставят нови тръби, то това най-напред ще ви намали сметките за вода, ще имате качествена вода с нормално налягане до последия етаж, а с циркулацията няма да имате никакъв проблем. Само при тази смяна на щранговете вие можете да имате така желаното спокойствие, че опасността от наводнение е отминала.

На всеки е ясно колко реално е наводнението в апартамента заради появилите се течове по металните тръби. Влошеното качество на водата от корозиралите щрангове и все по-честите проблеми в канализацията се премахват само с поставените нови тръби от полипропилен. Полипропиленовите тръби намират водещо приложение, защото имат добри качества и изгодна цена. Преди всичко те не корозират, а на всеки е ясно, че проблемът в металните тръби е точно корозията.

Тръбите от полипропилен са гладки, с добър външен вид, леки и удобни за работа. Професионалистите ги предпочитат, защото за монтажа им не са необходими специални технически средства. Проблем за всеки работник е премахването на старите метални тръби, защото са тежки и корозирали.

Смяната на щранове трябва да се направи от фирма за ВиК фирма, която се е доказала  в областта на смяната на тръбопроводи. Намирането на такъв изпълнител е лесно, благодарение на информацията в интернет, многото обяви в пресата, както и от приятели, направили вече този ремонт.